Deneme Erişimi: Vademecum Online-Türkçe İlaç Karar Destek Sistemi 19.12.2018

Değerli Bezmialem Mensupları,

Vademecum Online Türkçe İlaç Karar Destek Sistemi 31 Ocak 2019 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim adresi: www.vademecumonline.com.tr

Kayıt adresi: https://www.vademecumonline.com.tr/site/tp-signup

(Kurum  (IP aralığı) içinden yapılması gereken kayıt işlemi sırasında oluşturulacak şifre ile giriş yapılabilmektedir. Bu şifre ile kampüs dışından ve mobil cihazlardan da erişim mümkün olacaktır. )

Vademecum Online Hakkında:

1988 yılından beri Türkiye'de sağlık profesyonellerinin ilaç ile ilgili bilgi gereksinimlerini karşılayan sektörün vazgeçilmezi olan Vademecum İlaç Rehberi'nin bilgi birikimi ve tecrübesi; Vademecum Online olarak dijital formunda ek bilgi ve özelliklerle Tıp ve Eczacılık fakültelerinin hizmetine sunulmaktadır.

Hekim ve eczacılarımıza, hasta güvenliği, regülasyon uyumluluğunun takibi ve akılcı ilaç kullanımında ihtiyaçları olan bilgiyi, doğru zamanda, en kısa sürede ve en doğru şekilde TÜRKÇE dilinde ulaştıran VademecumOnline  ücretsiz Mobil aplikasyonu ile de istenilen her yerden bilgiye ulaşımı mümkün kılmaktadır.

İlaç monografi bilgilerinden, uyarılara, güncel fiyat bilgilerinden SUT detaylarına, etkileşim detaylarından alerji modüllerine kadar ilaç hakkında detaylı bilgilere arama motoru kolaylığı ile erişebilirsiniz.

TIP ve ECZACILIK FAKÜLTELERİ İÇİN FAYDALARI:

1- Vademecum'un online ve güncel ders kitabı/ansiklopedi gibi bir bilgi kaynağı olması. Öğrencilerin ve akademisyenlerin farmakolojik bilgiye kolayca ulaşabilmesi.

2- İç hastalıkları, Pediyatri, Geriyatri gibi klinik bilimlerde yapılan çalışmalara destek olması. Farmasötik tabanlı ve klinik uygulamaya yönelik tıbbi becerilerin gelişiminde rol alması.

3- Etkin madde, endikasyon, terapötik alan, ATC kodu ve daha pek çok parametreye göre araştırma yapılabilmesi.

4- Etkileşim modülü sayesinde klinik uygulamalarda ilaç kaynaklı hataları en aza indirgeme imkanı vermesi

5- Etkin madde odaklı tıp eğitiminde, müstahzarların lokal ticari isimlerinin bahsedilmemesi eksikliğinin güncel ve interaktif bir şekilde tamamlanması.

6- Mobil uygulama sayesinde herhangi bir yerden, tüm vademecum içeriğine ulaşabilme.

7- Türkçe olması sayesinde, ülkemizde kullanılan tıbbi terminolojiyle olan uyumluluğu.

8- Yerli ve milli bir ürün olması

VademecumOnline erişimi ile ulaşabilecek bilgilerin bazıları

- İlaç Monografileri: Türkiye'de ruhsat almış tüm ilaçların endikasyon, doz ve dikkat bilgilerinin özet halinde bilgileri.

- Etken Madde Biglileri: İlaçların etken madde bilgiler

- İlaç Etkileşimleri: Hasta günveliği için ilaç tedavisinde oluşabilecek riskler için ilaç-ilaç, ilaç-besin, ilaç-hastalık, ilaç-semptom, ilaç-hasta özellikleri (gebelik, yaş, sigara kullanımı vs) etkileşimleri

- İlaç Eşdeğerleri/Alternatifleri

- İlaç-Alerji Bilgileri

- İlaç ile ilgili Fiyat, SGK bilgileri,

- ATC, KÜB/KT Detayları ve ilaç ile ilgili birçok detay bilgi ve gruplanmış listeler.

Vademecum online kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Vademecum içerik bilgileri için tıklayınız.